torsdag 29 augusti 2024

7A Veckobrev v.35

 Hej!

Så trevligt föräldramöte vi hade i tisdags. Vi bifogar bildpresentationen. Föräldrarna tog upp hur de vet om ungdomarna har läxor och prov. Vi skriver det i bloggen. Läraren ska även skriva in provet i Classroom så att det kommer i elevens Google-kalender. 

Idag har klassen en aktivitetsdag där de får lära känna skolans rektorer, studievägledaren, skolsköterskan, kuratorn, övriga pedagoger och de från fritidsgården. De går i halvklass och ska utföra uppdrag, samarbetsövningar i grupp. Vi börjar kl. 10 och slutar kl. 15.

Nästa vecka

Måndag: tyskaläxa, uteidrott

Tisdag: engelskaläxa, glosor

Torsdag: uteidrott

Fredag: spanskaläxa

Info från skolsköterskan:

Under läsåret träffar eleverna skolsköterskan för screening av längd, vikt och rygg och syn samt ett hälsosamtal om bl.a. skola, familj, fritid, mat, sömn och hälsa. Resultat från besöket återkopplas till vårdnadshavare endast vid avvikelse.

Ni är välkomna att kontakta skolsköterskan om det är något ni önskar diskutera, förmedla eller om ni har frågor. Om ditt barn har en nära släkting (förälder, syskon) med behandlingskrävande skolios önskar elevhälsan att ni informerar om det.

Extra info till er som har en son. Inom elevhälsan genomförs ingen testikelkontroll. Om ni känner till att er son inte har båda testiklarna i pungen ber vi er ta kontakt så erbjuds en skolläkartid.

Skolsköterska Sarah Läthén      Sarah.lathen@norrkoping.se      011-152501

Om två veckor har vi utvecklingssamtal/lära känna-samtal på eftermiddagen. Lektionerna slutar kl. 12.30. Eleverna kommer förbereda sitt samtal innan med frågor. Om ditt barn barn har behov av extra anpassningar kommer vi skriva in det i IST så att alla lärare får dokumentationen. De usom inte har samtal arbetar med de uppgifter som lärarna har lagt upp i Classroom. Samtalet är i skolan i första hand men om du inte kan komma kan vi skicka en länk så att du kan delta via Meet. Skriv det när du bokar samtalet. Du trycker på den länk som tillhör ditt barns mentor, bläddrar fram till den 9 september och bokar en av de lediga tiderna. 

Grupp 1 Lisa Grupp 2  Daniel

Boka tid här! Boka tid här!

Viktor Bosse

Kajsa Einar

Melina Tove

Arvid Hilma

Freja Caspian

Nils Ossian

Alvin Sixten

Ester Vera

Dylan Love

Edin        Ellinor

Lo Nellie

Emin Estrid

Axel Judith

Stella Elvira

Elsa         Tim


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar