Sidor

måndag 2 september 2024

Planering 7B v.36 & v.37

Vecka 36:

Mån 2/9

Tis 3/9

Ons 4/9

Tors 5/9

Fre 6/9 Eng: Göra klart uppgifter i flödet + extra-blad (lämnas in)


Vecka 37:

Mån 9/9

Tis 10/9

Ons 11/9

Tors 12/9

Fre 13/9


Övrigt:

Under v.37 pågår utvecklingssamtal för alla elever på skolan under eftermiddagarna från kl.13.00. Grupp 1 träffar Jenny i sal A7 och grupp 2 träffar Jessica i sal B5 (se lista över elever i Classroom/7B/Utvecklingssamtal). Inför samtalen svarar eleverna på några frågor som det är bra att som vårdnadshavare att läsa igenom tillsammans med sitt barn. Även det dokumentet hittar ni i Classroom/7B/Utvecklingssamtal.

När eleverna inte har sitt samtal arbetar de med hemuppgifter som finns i respektive classroom (ämnesvis). På Enebyskolan finns det möjlighet att arbeta i en "Öppen sal" (skolans aula) under eftermiddagarna med stöttning av personal på skolan; mån-tors kl.12.30-16.30 samt fre kl.12.30-14.30.  

Länkar för att boka utvecklingssamtal skickas via mail under dagen. 


Vänliga hälsningar


Jenny & Jessica

Mentorer i 7B


Information från skolsköterskan:

Välkommen till Elevhälsans medicinska insatser

Under läsåret träffar eleverna skolsköterskan för screening av längd, vikt och rygg 

och syn samt ett hälsosamtal om bl.a. skola, familj, fritid, mat, sömn och hälsa.

Resultat från besöket återkopplas till vårdnadshavare endast vid avvikelse.

Ni är välkomna att kontakta skolsköterskan om det är något ni önskar diskutera, förmedla eller om ni har frågor. Om ditt barn har en nära släkting (förälder, syskon) med behandlingskrävande skolios önskar elevhälsan att ni informerar om det.

Extra info till er som har en son.

Inom elevhälsan genomförs ingen testikelkontroll. Om ni känner till att er son inte har båda testiklarna i pungen ber vi er ta kontakt så erbjuds en skolläkartid.

Egenvårdsblanketter är aktuellt för alla elever som har någon form av hälso- och sjukvårdsåtgärd som de utför själva eller mha någon annan här i skolan, dagligen eller vid behov, så som vid diabetes, svårare allergier, astma, epilepsi, blödarsjuka mm. Det är elevens vårdnadshavare som fyller i blanketten, vid behov tillsammans med mentor och ev. även annan relevant skolpersonal.

Blanketten finns här (det finns en allmän och en specifik för diabetes): https://norrkoping.se/skola-och-forskola/barn--och-elevhalsa/information-till-dig-som-ar-myndig-vuxen-vardnadshavare-eller-larare/rad-och-information-om-barn-och-ungas-halsa

Egenvårdsblanketten förvaras sedan tillsammans med läkemedlet/insatsen som eleven behöver/kan behöva hjälp med, men det kan förstås också vara bra med en kopia hos mentor.

Kontakta mig om ni vill att jag deltar som stöd på ett egenvårdsmöte.

Vänlig hälsning

Skolsköterska Sarah Läthén

Sarah.lathen@norrkoping.se

011-152501


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar